Body na krku

24.05.2014 07:53

37 Sternocleidomastoidní sval, zdvihač hlavy, systémový (celý organismus), paže, srdce

Na každé straně základny krku na přední stěně zdvihač hlavy (sval jdoucí od kosti hrudní přes kost klíční k soscovitému výběžku za uchem, kde končí v nadklíčkové jamce). Levý bod 37 ovládá levou stranu srdce, jako při angíně pectoris a levou paži. Pravá strana aktivuje pravou stranu těla.

 

38 Štítná žláza, metabolismus - látková výměna

Dvojí kontakt - štítná žláza má dva laloky a má vliv na tělesný metabolismus, nesprávná funkce štítné žlázy může způsobit bušení srdce, ztrátu váhy nebo nadměrnou váhu. Má také význam pro řízení tělesné teploty.

 

39 Mozek, jícen, kýla, hrdlo, pokles vnitřností

Horní okraj hrudní kosti, vrchol sterna tlačte směrem dolů. To otevírá žaludeční česlo, léčí jícen a břišní orgány jako ledviny, dělohu atd. Také pomáhá léčit kýlu tím, že nadlehčuje váhu na břišních stěnách. 39 má tvar hrnku. Když tlačíme ze středu na pravou stranu, ošetřujeme pravou stranu jícnu a mozku a naopak.

 

40 Metabolismus

Horní okraje obou klíčních kostí. Může ovlivnit metabolismus.

 

41 Systémový (celý organismus) břicho

Podél bočních krčních svalů proti příčným výběžkům obratlů. Tyto body jsou ve spojeni se střevy, tračníkem, slepým střevem atd. Postupujte obezřetné a tlačte velmi jemně!

 

42 Lymfa, hrudní mízovod

Lymfa, (jednobodový kontakt) na třetím krčním obratli. Důležitý kontakt pro vyrovnáni elektrických sil v hrudním mízovodu. Je to společný kmen pro všechny mízovody v těle mimo pravé strany hlavy, krku a hrudi, pravé plíce a pravé strany srdce a vydutého povrchu jater. Dopravuje větší část mízy a žaludeční šťávy (chylus) do krve. Hrudní mízovod sahá od druhého bederního obratle až po základnu krku. Tento je dobré kontrolovat a tlačit jako první.