Druhy masáží s lávovými kameny

10.03.2013 14:21

Hot stone massage

Masáž má původ na Havaji. Havajsky se nazývá pohaku (kámen) wai (voda) ola (zdraví). Domorodí obyvatelé si masáží od pradávna uvolňovali ztuhlé svalstvo, podporovali prokrvení a celkově relaxovali. Hot stone massage zpravidla nepoužívá studené kameny. Pracuje se s jemným s dobře snášeným stimulováním - někdy méně je více.

 

LaStone therapie

Název "LaStone therapie" je autorsky chráněným pojem. Název a nabídku masáží mohou tedy používat jen autorizované osoby.  Terapie je spojení klasické techniky horkých kamenů a zkušeností severoamerických indiánů. Za rozšířením této terapie stojí masérka Mary Nelsonová. LaStone-Therapie se provádí s 54 bazaltovými  kameny a 18ks mramorových kamenů. Lávové kameny jsou nahřáté a mramorové jsou studené, tyto protiklady na těle způsobují urychlení látkové výměny a tím očisty těla.

 

Japonské masáže lávovými kameny

Na japonských ostrovech vytvořených prudkou vulkanickou činností se nachází tisíce horkých pramenů. Ty se od pradávna používaly k léčebným koupelím, v horké vodě minerálních pramenů se také nahřívaly čedičové kameny, které se používaly k masážím. Horké kameny se používaly k ovlivňování akupunkturních bodů dříve, než se začali používat jehly a baňky. Japonské masáže horkými kameny jsou založeny na anmě (starodávný typ masáže). Její zásady zůstaly 2000 let skoro nezměněny.

 

Tranquility stone

Překlad slova tranquility je klid, pohoda, ticho. Jedná se o čínskou masáž lávovými kameny a upřednostňuje hlubokou relaxaci a harmonizaci čaker. K masáži se používá 53ks kamenů o teplotě asi 40°C, kameny se nechávají déle působit - méně masáže. Masáž - jemná a klidná. Celková masáž se skládá ze tří částí, masáž těla horkými kameny, masáž chodidel horkými kameny a harmonizace čaker drahými kameny.

Velmi příjemné je kombinovat masáž lávovými kameny a účinek esenciálních, masážních olejů. Pro zvýšení efektu je používejte exotické aromatické oleje, které umocňují pocit naprosté relaxace a uvolnění.