Jak pracovat s vnitřními elementály

19.07.2015 23:55

Lidské tělo a de facto celý svět se skládá z živlů, resp. z živlových principů. Oheň je tvořivá i ničivá síla, voda je udržovací a léčivá, země je stabilní a výživná a vzduch je pohyblivý, rychlý, nestálý - a tak dále a tak dále, o živlech se dá mluvit hodiny, hodně článků na tohle téma najdeš v rubrice "živlová magie".

No a každý živel, který se na světě vyskytuje, má i svou personifikaci, kterou tvoří elementální bytosti. Nejsou to vždy vyloženě tvorové, jako víly nebo skřítci, ale jsou více než pouhá energie, mají určitou podobu a mohou i určitým způsobem komunikovat a vyladit se na naše energie a my na jejich.

Pokud v těle chybí rovnováha mezi živly, znamená to, že i jeden z našich vnitřních elementálů je silnější, než ostatní a naopak. Se svými vnitřními elementály se můžeme spojit při vizualizacích, pomocí šamanismu (bubnování, tance apod., bohužel na to nejsem expert, takže konkrétní návody ti neporadím) a nebo i při vykládání tarotu a dalších technikách. Nejlépe to jde samozřejmě poblíž živlu, na který se chceme naladit.