Shrnutí příběhů

14.08.2015 23:45

Hvězdná brána

Děj seriálu Hvězdná brána probíhá nejčastěji v galaxii Mléčná dráha. Brad Wright a Jonathan Glassner se pokoušeli zůstat věrni filmu, ale také chtěli, aby seriál Hvězdná brána byl svým způsobem jedinečný. Děj seriálu se postupně od děje filmu vzdaluje a vyvinul si svou vlastní vlastní jedinečnou mytologickou strukturu. Seriál Hvězdná brána je postaven na hybridní egyptské mytologii, ve které jsou přimíchány další historické mytologie. Seriálem se prolíná Egyptská mytologie (egyptští bohové Apep/Apophis a Anubis jako Goa'uldští darebáci), Severská mytologie (bůh Thór jako Asgardký spojenec ), Artušovská legenda (Merlin jako Antický spojenec) a mnoho jiných mytologií jako řecká, římská a mayská mytologie.

 

Hvězdná brána: Atlantida

Děj seriálu Hvězdná brána: Atlantida je umístěn do galaxie Pegasus. Expedice ze Země, která se vydala hledat ztracené město Antiků, Atlantidu, přičemž narazí na nepřátelskou rasu, Wraithy, se kterou bojovali Antikové před více něž deseti tisíci lety. Antikové válku prohrávali a proto ponořili své město na dno oceánu, aby jej zachovali pro svůj případný návrat. Lidem ze Země se podaří najít nové technologie s jejichž pomocí se pouští do boje s nepřátelskou rasou Wraithů.

 

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

Seriál Hvězdná brána: Hluboký vesmír se odehrává na Antické vesmírné lodi Destiny. Destiny byla součástí Antického experimentu osévání vesmíru Hvězdnýni bránami, který probíhal před miliony let. Antikové vyslali před Destiny jiné lodě, které osévaly vesmír Hvězdnými bránami a Destiny vyslali s předem naprogramovaným kursem, aby prozkoumala tyto galaxie. Destiny však byla zanechaná bez posádky, protože se Antikové povznesli. Pro dosažení Destiny by se adresa zadaná na hvězdné bráně musela skládat z devíti symbolů. Seriál začíná tím, že tým vojáků a vědců ze Země procházejí skrze Hvězdnou bránu poté, co je jejich základna napadena a projdou na Destiny. Neschopni se vrátit na Zemi, musí se postarat sami o sebe na palubě lodi v dalekém vesmíru.