22.10.2019 - Tělo-Mysl-Zdraví - Naše ne-schopnosti učit se

12.10.2019 13:42

Večer z cyklu Tělo-Mysl-Zdraví na téma  "Náš vývoj v rodině z pohledu celostní terapie" v podání celostního terapeuta Michala Koláře

 

beseduje: Michal Kolář

Vstupné: 25,- Kč 

Začátek: 22.10.2019 od 19.30 hodin

Místo: sál U Boudů (Praha - Kolovraty)

 

Filozofii, právnictví, medicínu, dokonce i teologii jsem do úpadu dřel, abych se vzdělal na blázna, který to Nic, co neznal – zná. Takto začíná uvažovat Goethův Faust ve své pracovně. My se v Klubu u Boudů blíže podíváme na vývoj našich schopností tzv. se něco učit a následně se to pak i naučit. Učíme se nejen ve škole, učíme se v rodině, v práci, v životě. Máme vždy 100% ochotu přijímat nové informace a aplikovat je ve svém životě ? Cítíme se ohroženi novými informacemi? Jak „se naučit“ být dobrým otcem, matkou, manželem či partnerem? Učení se, výcvik a drezura. Učím se, nebo se znovu rozvzpomínám na své dávno zapomenuté schopnosti? A jsou věci, které se nejdou naučit ? Mnozí z nás se naučili řídit auto, někdo se učí jezdit na koni, ale kolik z nás umí skutečně řídit Koně svýho života?

Není možné v prezentaci faustovsky laděného podzimního přednáškovém cyklu skončit jinak, než faustovsky, neb přátelé, tady nejde o nic jinýho, než vo Duši. A  Mefisto se na nás nezřídka dívá přímo zpoza displeye našeho mobilního tydlyfonu. Tohle je posledních osm veršů onoho monumentálního Díla.

 

Michal Kolář (nar.1972) původní profesí masér a fyzioterapeut. Umění masáží vystudoval u Stanislava Flandery a prof MUDr. Ivana Dylevského v Praze. Ve velké oblibě má zejména masáže lymfatické. Fyzioterapii – metodu Ostecompact vystudoval u Clauda Fossairta. A když mu ani tohoto nebylo dosti vydal se objevovat netušené možnosti Kineziologie – One Brain autorů Daniela Whitesida a Gordona Stokese. Zde došel až na úroveň instrukrora metody ( česky „učitel terapeutů“ ) Po čase rozšířil své pole působnosti o konstalační terapii a fytoterapii. Coby terapeut působí už 15 let. Michal rád píše články a přednáší. Z obsahu jeho článků je zřejmé, do jaké míry Michala oslovila mytologie a astrologie. V rámci volného cyklu Probouzení těla pořádá autorské pracovní terapeutické semináře na nejrůznější témata, např. Jídlo, strava, výživa aneb po čem hladoví vaše Tělo a Duše, Peníze, cena a ohodnocení, anebo Dýchání a stabilita v životě – fyzická, mentální a emocionální. Michal má rád operu – zejména tu barokní od Vivaldiho a Haendela, rododendrony a azalky, pěstuje tibetské orchideje a rád vaří na motivy a podle italské a španělské kuchyně. Po většinu času svého života žije a tvoří v Praze.

Podpora: akce je podpořena z rozpočtu MČ Praha-Kolovraty