Astrální bytosti a jak se projevují v našem světě

20.08.2011 09:43
Co je to astrál?
 
Astrální, nehmotný svět, nás podle magických nauk obklopuje a je všudypřítomný. Naše hmotné tělo do něj dostat nemůžeme, zato do něj velmi často proniká naše mysl. Ale neproniká do něj jen vědomě při hluboké meditaci, která předchází astrálnímu cestování, ale i nevědomě, v hlubokém spánku, rozrušení či ve chvílích kdy hodně zaníceně sníme s otevřenýma očima.
Astrální svět můžeme rozdělit na tři sféry - první, do níž je velmi snadné se dostat a v níž se také nachází většina bytostí; druhou, ve které neexistuje prostor, tak jak jej známe a zkušení cestovatelé v ní mohou přecházet z místa na místo v jediném okamžiku a třetí, kde svůj rozměr pozbývá i čas, do níž je však obtížné se dostat i pro velmi zkušeného jedince. I ve druhé a třetí sféře žijí bytosti, ale jsou člověku na ony vzdálené svými zájmy i inteligencí a pokud se přece jen rozhodnou projevit v našem světě, říkáme jim většinou andělé nebo bohové. My se ale budeme zajímat o bytosti ze sféry první, které jsou nám blízké nejen zájmy, ale i nízkostí pudů a hlavně - ony samy většinou nemají moc se z astrálního světa dostat do světa našeho.
 
Jaké známé astrální bytosti a jak vznikají?
 
Jsou bytosti, které v astrálu sídlí už velmi dlouho a vznikly "samy od sebe" tedy byli stvořeny přímo v astrálu jinými, většinou vyššími astrálními bytostmi. Ty nás ale zajímat nebudou, protože jako tvorové čistě astrální podstaty nemají zájem se projevovat ve hmotném světě.
Zbylé bytosti astrálního světa (a že jich není málo) vznikají díky všemu živému na téhle planetě a i díky nám, lidem. Ano, každá naše tužba, vášeň, stesk, strach, touha, bolest, každý pozitivní a negativní pocit, je-li dostatečně silný, se otiskne v nehmotném světě v němž pak přetrvává podle intenzity prožitku různě dlouho - dny, týdny, roky ale i navěky, dle lidských měřítek. Kromě lidmi stvořených bytostí existují i bytosti přírodní, stvořené zvířaty, rostlinami a živly, kam patří skřítci, nymfy, elementální bytosti, ale těmi se tento článek také zabývat nebude.
Bude se zabývat právě těmi bytostmi, které tvoříme my, lidé a které se také nejvíce touží projevit v hmotném světě. Jsou to:
Larvy - astrální bytosti vznikající neúmyslně, odráží lidské vlastnosti, většinou negativní. Tvoříme je při hádkách, v bolestech, depresích, vzteku, agresi apod. Jsou velmi nebezpečné pro nezkušeného člověka a setkání s nimi může přivodit onemocnění a u výjimečně slabých jedinců i smrt.
Obrazy - o nich jsem se zmiňuji v tomto článku o duších, v podstatě se i tyto jevy dají řadit mezi astrální bytosti, ačkoli neoplývají téměř žádnou inteligencí. V astrálu jejich "projekce" totiž probíhá neustále, zato do hmotného světa je přenese jen senzibilní osoba.
Služebníci a egregorové - služebníky si v astrálním světě tvoří vědomě mágové a po vykonání služby většinou zaniknou; egregory tvoříme kolektivní vírou v něco, ale v hmotném světě se kromě případu, kdy jsou vyvolány, moc neprojevují.
Démoni - tady už jde do tuhého, jedná se o nejsilnější astrální bytosti první sféry, mohou představovat naše kladné i záporné tužby, ale bohužel, ty záporné jsou většinou silnější a déle přežívají v astrálu a také se více snaží uniknout. Démon může být stvořen i vědomě a pak je ještě nebezpečnější.
 
Projevy astrálních bytostí v hmotném světě
 
Astrální bytosti můžeme stvořit vědomě nebo nevědomě a stejně tak je můžeme i povolat. S tvory z astrálního světa není radno si zahrávat a proto pokud provádíte nějakou evokaci, dobře si to rozmyslete a vše si připravte tak, aby vás nic nemohlo překvapit. Vědomé evokace jsou však méně časté, než ty nevědomé - k těm patří živé sny a představy, vyvolávání duchů a afektové situace (ano, při prudké hádce můžete astrální bytost stvořit, ale také vyvolat nevhodnými slovy). Vyvolání astrální bytosti si nemusíte ani všimnout - v mnoha případech se to projeví jako nemoc, náhlá špatná nálada, tzv. den blbec apod. Pak se síla bytosti vyčerpá a vy máte pokoj. Horší jsou ale následující projevy, které dobře znáte z nejrůznějších hororů.
Poltergeist - hlučící duch neboli astrální bytost (většinou larva, někdy slabší démon), která nadšená z pobytu ve hmotném světě začne ničit věci, přestavovat nábytek, žduchat do předmětů, kvílet jako siréna, klepat do zdí apod. Pokud je nikým nepozorována, dojde jí energie a zanikne. Pokud ale děsí lidi nebo přitahuje jejich pozornost (stačí i po odchodu z domu, kde "straší" poltergeist na něj myslet), její energie roste a ničení, různé zvuky a pohyby věcí jsou častější.
"Strážný anděl" - velmi příjemná astrální bytost, ale slovo anděl je zavádějící, protože se většinou jedná o pozitivního démona, kterého přivoláme ve vypjaté situaci, kdy nám hrozí nebezpečí a on nám opravdu pomůže. Zůstane pak většinou ve hmotném světě a pokud jej člověk, který jej přivolal, dále vnímá a myslí na něj, může tu žít až do jeho smrti a provázet jej a chránit. Do této kategorie bych zařadila i duchovní průvodce magicky aktivních lidí, o kterých mám v plánu brzy napsat článek, něco málo se o nich dozvíte v článku o mých jemnohmotných přátelích (odkaz).
Bubák - nevěděla jsem, jak tuto kategorii pojmenovat:) Jedná se o démona nebo larvu, který na nás útočí, děsí nás v noci u postele, snaží se nás chytit apod. Malý strach, který prožívá večer každý a děti zejména, přeroste u citlivějšího jedince ve větší a větší a tím k sobě přitáhne démona, jehož se pak zbaví jen velmi těžko a strach roste tak rychle, jak roste i démon. Démon ale může přijít i náhle, stačí až příliš otevřít svoji mysl ve spánku nebo se věnovat neopatrně astrálnímu cestování a přitáhnete si domů démona natotata. Larva přivolaná náhodou se většinou omezí na jedno dvě vyděšení a zanikne, ale démon může být tak silný, že vám může ublížit nebo vás dokonce zabít.
Posednutí - ne, posednutí démonem není výmysl křesťanské církve, ale může se to opravdu stát, ačkoli jen velmi zřídka. Musí se jednat o opravdu labilního jedince, s velmi slabou či žádnou psychickou ochranou, jedince přístupného a otevřeného. Ten k sobě přitáhne démona, který ničím nezastaven "posedne" jeho tělo. Skřeky, skučení a alergii na svěcenou vodu nečekejte. Démon se bude chovat v novém těle podobně jako člověk, bude se měnit jen velmi zvolna a na dotyčném to nemusí být poznat léta. O to je to horší. Na počátku posednutí lze démona snadno vyhnat, později už je ale natolik provázaný s myslí posedlého, že ani jeden není schopen rozlišit, který je který. Člověk posedlý démonem se většinou začne cítit jako schizofrenik - dělá věci, které vlastně dělat nechce, má pocit, že je v cizím těle apod. Výjimečně se může stát, zvláště při hodně neopatrném astrálním cestování, že démon vstoupí do těla a mysl člověka zůstane uvězněna v astrálním světě! Proto pozor na psychickou obranu;)
Sexuální démoni - známe je všichni z literatury - inkubové (démoni v mužské podobě) a sukkuby (ženská podoba), ale oni vážně existují a mohou být velmi nebezpeční. Někteří navštíví sexuálně dlouho neuspokojeného člověka ve snech, dopřejí mu uspokojení a vezmou si část jeho energie. Jiní jej navštěvují opakovaně a vytvoří u dotyčného závislost a dlouhodobý nedostatek energie. A ve své nejnebezpečnější formě člověka posednou a on se stává velmi sexuálně náruživým, až závislým na sexu a potřebuje jej stále víc a víc, což vede opět k vyčerpání a nezřídka i smrti dotyčného, popřípadě k páchání trestné činnosti, když se neobjeví dostatek svolných sexuálních objektů.
 
Jak se účinně bránit a jak se zbavit astrálních bytostí?
 
Vzhledem k délce tohoto článku se na toto téma podrobněji podíváme v nějakém příštím. Zmíním jen nejdůležitější zásady:
Sny - uvědomíme-li si, že sen je až příliš živý, může to znamenat přítomnost astrální bytosti v něm. Většina lidí se ihned probudí, ale ne každý, proto pozor na živé sny a koho v nich potkáváte!
Astrální cestování - když ukončujete astrální cestování, zkontrolujte si, zda odcházíte z astrálu sami, pokud máte divný pocit, očistěte se před probuzením do hmotného světa. Stejně tak buďte obezřetní u každé bytosti, kterou potkáte - nikdy nevíte jaké má s vámi úmysly.
Emoce - kontrolujte své emoce a nenechte je tryskat příliš silně, může se vám to vymstít přivoláním či vytvořením astrální bytosti.
Magie - nehrajte si s ničím, čemu nerozumíte. Nevyvolávejte duchy - nikdy nevíte, kdo k vám přišel a zda je dobrý nebo zlý. Vaše prababička, Božena Němcová ani Adolf Hitler to ale určitě nejsou! Vyvolat astrální bytost je snadnější než si myslíte, ale její odvolání je už těžší oříšek. Když vyvoláváte zlou osobu, většinou přivoláte i zlého tvora z astrálu, naopak to bohužel vždy neplatí, proto to radši nepokoušejte vůbec a nebo pod vedením někoho, kdo to dobře ovládá. Totéž platí o všech magických praktikách, které pracují s astrálními sférami.
Spánek - spěte v čisté místnosti, nezatížené emocemi. Po hádce, ale i milování nebo prožitém smutku alespoň vyvětrejte a zapalte svíčku nebo vonnou tyčinku. Vhodné jsou i amulety, sbírající negativní energii, které je čas od času dobré očistit nebo spálit a vyměnit za nové.
 
Tolik o astrálních bytostech, které jsou všude kolem nás a občas mohou být i přímo s námi. Celý článek zakončím pár radami a zajímavostmi:
 
Dostat bytost ven z astrálu je snadné, protože ona si to přeje. Vrátit ji do astrálu je těžké, protože se brání.
 
Astrální svět je všude kolem nás a to, co vypadá jako mžitka na okraji zorného pole, může být larva, která se snaží dostat k vám. Problém je, že člověk tvoří mnoho astrálních bytostí a protože špatné emoce snáze tryskají napovrch, je i velká část astrálních bytostí tvořena z negace.
 
Přijde vám astrální svět jako nesmysl, protože jste ho nikdy neviděli? A viděli jste někdy vzduch? Samozřejmě, že ne a přece je všude kolem vás. A stejně tak nebezpečný i krásný svět astrálních bytostí;)