Bowenova masáž

24.01.2015 07:55

 

Jemná, účinná technika pro každého, která dovolí tělu, aby se samo uzdravilo.
Když zavzpomínám na dobu, kterou jsem strávil v Austrálii, měl jsem opravdu štěstí, že jsem narazil na skvělou terapeutickou techniku nazývanou Bowenova tlaková masáž. Během doby, kterou jsem tam pobýval, jsem měl příležitost studovat tuto techniku s některými průkopníky metody, která je dnes vyučována ve více než 25 zemích celého světa.Tato technika stále zůstává zahalena tajemstvím, stejně jako její zakladatel pan Tom Bowen, který podle některých zpráv řekl, že získal tento dar od Boha. Během služby ve 2. Světové válce se začal Tom Bowen do značné míry zajímat o to, jak ulehčit lidskému utrpení a rozvinul tuto techniku bez jakéhokoliv zdravotnického školení. Kolem roku 1975 měl pan Bowen přes 13.000 pacientů ročně a lidé se doslova seřazovali u jeho dveří. Po jeho smrti v roce 1986 se technika začala vyučovat v Austrálii manželským párem Rentsch. Ti prováděli společně s Tomem Bowen studie a jeho práci zdokumentovali. Brzy na to se začala vyučovat tuta metoda po celé Austrálii, Novém Zélandu, Severní Americe, Velké Británii a Evropě.

 

Co je Bowenova tlaková masáž ?

Bowenova tlaková masáž je dynamický systém masáže svalu a pojivové tkáně, která v celosvětovém měřítku provedla revoluci ve zdravotnictví. Používá se úspěšně více než 40 let a napomáhá tisícům lidí, kteří trpí různými chorobami. Tato technika ohromila terapeuty a lékaře všech oborů, kteří ještě dnes přesně nevědí jak pracuje. Ano, dokonce i dnes zůstává záhadou a tisíce masérů Bowenovy tlakové masáže by se rádi pana Bowena zeptali, pokud by žil, jak a proč tato technika funguje tak efektivně. Co často překvapuje mnoho lidí je to, že se využívají při Bowenově tlakové masáži pouze jemné pohyby a pravidelně můžete vidět ohromující účinky. Často se uleví lidem s vážnými bolestmi zad a krku už po třech sezeních, zastaví se migrenosní bolesti hlavy a snižují se bolesti kotníku, ramen a kolen. Existují dokonce případy, kde skoliózy nebo závažná zkřivení se po provedení této techniky opravdu vyrovnala. Metoda se využívá pro různé stavy jako je hučení v uších, alergie, astma, infekce močového měchýře, vysoký nebo nízký krevní tlak, deprese a psychické problémy, ekzémy, bolesti žlučníku, ledvinové a menstruační potíže.
Co je skutečně ohromující je to, že určité pořadí přesných jemných pohybů jsou vlastně bezbolestná, mohou být Bowenova terapieprováděna přes oblečení a výsledek je ten, že podporují tok energie v těle a posilují vlastní tělní zdroje k samo uzdravení. Bowenova tlaková masáž není akupresura, nebo akupunktura, ale tělo na ni reaguje podobně bez jehel nebo elektronického zařízení. Je bezpečná pro každého od novorozenců až po staré lidi a prodlužuje snížení bolesti a neklidu. Využitím této techniky v současnosti po několik let, jsem schopen pomoci stovkám klientů s různými problémy. Tato metoda úspěšná při zastavení zvonění v uších neboli tinnitus, zlepšuje imunitu, zlepšuje funkci ledvin, všechny typy bolestí, zlepšuje migrény, zklidňuje psychické potíže a potíže se stresem, zlepšuje kloubní potíže, bolestí krku a kloubní záněty, zlepšuje potíže s dýcháním, ztišuje bolesti způsobené infekcemi močového měchýře, snižuje vysoký krevní tlak a také mnoho dalších positivních výsledků. Téměř každý získá nějaký prospěch z Bowenovy tlakové masáže.

Věřím v to jakým způsobem Bowenova tlaková masáž pracuje. To znamená, že udržuje tělo v rovnováze, takže znovu dovoluje tělu samo se uzdravit. Odstraňuje překážky v těle, které jsou výsledkem nesprávného držení těla, nedostatkem cvičení nebo zraněním a znovu vyrovnává celé tělo a jeho systémy. Technika využívá positivní pohyby, které spouštějí positivní tok energie a negativní pohyby, které izolují tuto energii do specifické oblasti těla. Využívá se určitého pořadí pohybů, které zahrnuje sérii kroků pro ledviny, dolní páteř a krk atd. Pro zachování celkového efektu Bowenovy tlakové masáže je důležité neobjednávat se na žádnou manipulativní terapii jako je klasická masáž. Týká se to 4 dnů před vašim sezením Bowenovy tlakové masáže a 5 dnů po sezení. Je velmi důležité si uvědomit, že tato metoda často odstraňuje z těla velké množství jedovatých látek, takže klienti musí pít během terapeutických sezení velké množství tekutin, nejméně dva litry za den tak, aby dovolily ledvinám a orgánům zbavit se jedovatých látek, a tak vyčistit tělo od přebytečného odpadu. Klienti se nesmí také koupat v příliš horké nebo studené vodě, protože by mohli snížit úspěšnost techniky Bowenovy tlakové masáže a to v oblasti toku energie středovou osou těla.

Tuto techniku doporučuji každému, kdo trpí jakýkoliv druhem chronické bolesti, těm kdo jsou často stresovaní, nebo těm kdo trvale pociňují únavu a trpí nedostatkem energie. Budete příjemně překvapeni účinky Bowenovy metody. Ti, kdo už někdy četli moje články o irisdiagnostice ví, že často doporučují Bowenovu metodu následně po nalezení problémů, které zjišňuji v oční duhovce klienta. Pro ty, kteří nečetli ještě tento článek to může být nesmírně zajímavé.

 

Zpracoval S. Flanderka, zdroj www.navratkezdravi.cz - F. Navrátil