Co se děje v arabských zemích - bude další exodus?

01.05.2012 07:22

 

Velké protivládní protesty zasáhly v uplynulých dvou měsících velkou část  blízkého východu. Demonstranti protestují proti špatným životním podmínkám, korupci politiků, vysoké nezaměstnanosti, omezování lidských práv a také za informační svobodu.

Největší nepokoje jsou nyní v Lybyji. Podle některých odhadů už přitom při nepokojích v Libyi zahynulo přes 1000 lidí. Oficiálně se mluví o zhruba třech stovkách.

"Odhadujeme, že mrtvých může být kolem tisíce," řekl italský ministr zahraničí Franco Frattini. Řím se také obává, že by Evropu v blízkém budoucnu mohla zaplavit obří vlna libyjských uprchlíků. Jen do Itálie by jich podle něj mohlo zamířit několik set tisíc.

"Dá se čekat exodus biblických rozměrů," řekl šéf italské diplomacie doslova.

Zdroj: aktualne.centrum.cz

 

V Bibli se píše o znameních a událostech před druhým příchodem Ježíše Krista. V Lukášovi 21,15 je mimo jiné zmínka o valícím se moři a úzkosti, kterou bude tento proces vyvolávat.

Může to být i moře a přírodní katastrofy doslovné, ale v Bibli je psáno v souvislost s mořem, také  jako o symbolu - lidu a národů, jazyků ve Zjevení Jana 17,15. (Zjevení Jana pojednává o dění na tomto světě v době konce.)

Předpovídá Bible exodus, z kterého budou mít lidé úzkost?

Zamysleme se tedy nad těmito verši a událostmi, které nyní sledujeme na blízkém východě. Nechci za každou cenu říct, že dění v arabských zemích je tento Biblí zmíněný fakt. Chci ale upozornit, že to co se nyní odehrává v arabských zemích může mít dalekosáhlejší rozsah, než si uvědomujeme.

Lukáš 21, 25 - Na zemi bude úzkost mezi národy, bezradnými před zuřícím mořským příbojem.

Moře, vody v proroctvích Bible symbolizuje = národy, rasy.

Zjevení Jana 17,15 -  Potom mi řekl: „Vody, které jsi viděl a kde ta nevěstka sedí, jsou lidé a zástupy, národy a jazyky.