Mysl je pramen řeky myšlenek

16.04.2011 12:34

Nadechněte se několikrát netradičně zhluboka a vždycky při dlouhém výdechu uvolňuje celé tělo a jděte hlouběji. Představte si, že mysl je pramen, ze kterého vytéká řeka myšlenek. Vy zatím plujete v té řece. Pokuste se však blížit se ke břehu, vystoupit na něj. Je to velice snadné. Na břehu si najděte pohodlné místo, pokojně se usaďte a pozorujte tu nádhernou řeku myšlenek.
Ze začátku se stane, že řeka na vás vyšplouchne velice silnou vlnu v podobě naléhavé a velmi důležité myšlenky. Vy si ale řekněte, že jste vděční ta to občerstvení, ale že si teď nepřejete koupání.
Myšlenka, jak přišla, stejně tak odejde.
(Po malé chvilce znovu další a další myšlenky. Mysl se jednoduše předvádí, co dokáže. Málokdy je jejich počet větší než 5.).

Mysl pochvalte a poděkujte jí za každou vyprodukovanou myšlenku, ale nenechte se jí ovládnout, nepřilepte se na ni. Každou myšlenku propouštějte s láskou a poděkováním.

Mysl se přestane předvádět a řeka se zklidní. Tím se uvolní intuitivní část mysli, která má sídlo v oblasti slunečního plexu. Začne tam svítit sluníčko.

Do celého těla i do těch nejodlehlejších částí se šíří příjemné, uspokojující teplo. Oddávejte se plně tomuto pocitu tepla. Ono reprezentuje intuici, ale i schopnost regenerovat a léčit. Je nositelem programu ideálního zdraví.

Můžete jít i dál a nechat to teplo sálat z těla ven do okolí, nebo ho usměrnit ke svému blízkému. V slunečním plexu je nevyčerpatelný zdroj léčivé energie. Teplo posílejte obzvlášť do těch částí těla, které potřebují Vaší zvýšenou péči a lásku.

(Asi po 5 minutách.)

Nyní budete pomalu vystupovat z uvolněné hladiny. Budete znovu pociťovat svoje tělo a mysl, tentokrát už v uvolněné a odpočinuté formě. Představte si, jak duchovní tělo hladce jako letadlo přistává do těla hmotného. Vysoké vibrace těla hmotného postupně: nejprve hlava, krk, ramenní pásy, ruce, hrudník, břicho a nohy. První pocit je jako když má člověk na sobě mokrý oděv, provázený pocitem tíhy. Záhy se však ty trošku nepříjemné pocity mění na pocit svěžesti a harmonie. Budu počítat od jedné do pěti a když skončím, otevřete oči, budete se cítit mnohem lépe, než předtím, odpočinutí, svěží a dokonale zdraví. Jedna, dvě, tři, pomalu vystupujete z uvolněné hladiny, čtyři, pět. Můžete otevřít oči, cítíte se svěží a dokonale zdraví.