Obecně o meditaci

14.10.2012 11:35

Nestarejte se, co na to ostatní

Neobávejte se řečí a pomluv. Člověk, který se stará o to, co si myslí ostatní se nikdy nedostane do svého nitra. Bude totiž tolik zaneprázdněn tím, co si druzí myslí nebo říkají.

 

Každý den

Meditujte každý den na stejném místě, ve stejnou dobu a vytvoříte si hlad po meditaci, jak uvnitř svého těla , tak i v mysli. Každý den v tomto zvláštním čase vyhrazeném pro meditaci se bude vaše tělo i mysl dožadovat meditace.

 

Speciální prostor

Užívejte ten svůj koutek pouze pro meditaci a nic jiného. Pak se tento prostor stane nabitým a bude na vás každý den čekat. Ten koutek vám bude nápomocen, vytvoříte v něm zvláštní vibraci a specifickou atmosféru s jejíž pomocí se dostanete hlouběji a hlouběji.

 

Ztraťte kontrolu

Nemějte strach, strach je bariéra. Jestliže budete pokračovat v chránění sebe sama, jak se chcete oddat? Obojí je protiklad. A kvůli tomuhle protikladu vyplýtváte veškeré vaše úsilí. Promarníte energii díky boji sami se sebou.

 

Buďte hraví

Radujte se z bláznovství, které z vás vychází. Pomozte mu, radujte se z něj, spolupracujte. Když napomůžeme realizaci vašeho šílenství, budete se cítit tak volní, tak beztížní a pocítíte takovou bystrost, jako byste byli dětmi.

 

Je to jenom fígl

Nechejte ego stranou - ať je velké nebo malé, nebojte se - staňte se pouze svědky vaší mysli. Čekejte a buďte klidní. Nespěchejte. Může to trvat několik dní, než zjistíte ten fígl. To je fígl! To není umění!

 

Zůstaňte v momentu

Kdykoliv zjistíte, že se vaše mysl hnula do budoucnosti nebo do minulosti, okamžitě se vraťte zpět, zpět do přítomnosti. Dělejte něco, buďte něčím, ale v přítomnosti.