Posmrtná cesta na lékařskou fakultu

21.09.2013 10:17

Další případ líčený ve spisu Mayses se stal MUDr. Georgovi Ritchieovi.

Když bylo Ritchieovi 20 let, jako voják se chystal zapsat na lékařskou fakultu. Tento muž zemřel v roce 1943. Byl prohlášen za mrtvého v noci, v den, kdy měl George vlakem opustit vojenskou základnu v Texasu a jet do Virginie na lékařskou fakultu, kam se chtěl zapsat.

George Ritchie později vypověděl, že se zvedl ze svého těla, i když si tehdy neuvědomil, že opouští svoje tělo. Letěl na východ, stále se snažíc dostat do Virginie. Prošel městem a zeptal se muže na cestu. Muž ho podle jeho slov ignoroval, a když se Ritchie opřel o sloup, prošel přímo skrz něj. V tom momentě si podle jeho slov uvědomil, co se stalo.

Letěl zpátky do nemocnice, kde viděl zářící bytost, která mu pomohla vrátit se zpět do svého těla.

George Ritchie ve skutečnosti tehdy prožil klinickou smrt a po svém zotavení odcestoval na východ, kde zjistil, že město Vicksburg vypadá přesně jako město, kterým proletěl a kde se zastavil. Vzpomněl si, že v městečku viděl čtyři blikající světla, když se vznášel nad cestou. Ve spisu Mayses je rovněž uvedeno svědectví ženy, která potvrdila, že v roce 1943 v tomto místě byla skutečně čtyři blikající světla.