V čele komise pro kontrolu GIBS stanul komunista Zdeněk Ondráček

02.03.2018 16:40

 

„Je to velmi špatné rozhodnutí. Ta debata i hlasování jasně ukázaly na mentální a politické spojenectví komunistů a hnutí ANO. Odborník mlátička má funkci a Andrej Babiš a jeho vláda může v klidu makat,“ zhodnotil volbu předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Dodal, že je pro něj nepochopitelné, kolik poslanců pro Ondráčka hlasovalo. „Komunisti mají 15 hlasů, rozumím, že mají svého kandidáta, ale 64 poslanců z jiných klubů hlasovalo pro člověka, který s obuškem v roce 1989 bránil socialismus a komunistický režim,“ zdůraznil Stanjura.

Podotkl, že komunisté mají nejhorší výsledek v dějinách, ale díky Andreji Babišovi jim neuvěřitelně roste sebevědomí.

„To, že jim takhle roste hřebínek, je zodpovědnost Andreje Babiše. Rozhodl se, že bude vládnout za každou cenu, i za tu cenu, že ho budou podporovat komunisté,“ povzdechl si Stanjura.

Zvolení Ondráčka je fackou demokratickému vývoji České republiky

Petr Gazdík, předseda STAN

Podobně volbu hodnotila první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová Pekarová. Podle ní je to další důkaz, že funguje koalice ANO, komunistů a SPD.

„Bezpečnostní složky budou kontrolovány někým, kdo má naprosto pochybnou minulost, pro nás to je nepřijatelné,“ konstatovala.

Předseda hnutí STAN Petr Gazdík uvedl, že „zvolení Ondráčka je fackou demokratickému vývoji České republiky.”

„Jsem přesvědčen, že člověk, který aktivně bránil totalitní režim, by neměl kontrolovat činnost policie. Pro mě osobně je to zklamání, protože bylo možné vybrat zástupce demokratických stran,” reagoval šéf lidoveckých poslanců Jan Bartošek.