Všechno, co ví, říct nesmí

19.05.2021 21:24

Bývalý americký prezident Barack Obama v televizním rozhovoru potvrdil, že existují svědectví a nahrávky potvrzující existenci neidentifikovaných létajících objektů (UFO), označovaných teď novým a přesnějším termínem (Unidentified Aerial Phenomena). Jejich rychlost a schopnost manévrovat se podle Obamy vymyká všemu, s čím se americká armáda dosud setkala. Všechno, co ví, prý ale říct nesmí.

„Je pravda, že máme snímky a záběry nebeských objektů, o nichž přesně nevíme, co jsou zač,“ přiznal v pondělí někdejší šéf Bílého domu v pořadu The Late Late Show Jamese Cordena v televizi CBS. Obama mluvil o zatím poslední nahrávce UFO zachycené americkým námořnictvem, která unikla na veřejnost. V červenci roku 2019 ji pořídila posádka torpédoborce USS Omaha u San Diega. Objekt byl nafilmován z paluby křižníku, jak nevysvětlitelně manévroval nad mořskou hladinou a následně zmizel.

„Neumíme vysvětlit, jak manévroval. Popsat jeho trajektorii. Ani jeho tvar nebyl lehce popsatelný. Lidé od armády se stále ve vší vážnosti snaží vysvětlit, o co jde. V tuhle chvíli ale nemám nic dalšího, co bych vám k tomu mohl sdělit,“ řekl Obama. Zvěstem o tom, že by Američané byli už roky v kontaktu s inteligentními bytostmi mimozemského původu, se Obama zasmál a v žertu pronesl, že se na to po uvedení do úřadu amerického prezidenta také zeptal.

„Pravda je taková, že když jsem převzal úřad, ptal jsem se: Existuje teda nějaká laboratoř, kde zkoumáme mimozemské bytosti a jejich vesmírné lodi? Za sebe pak mohu odpovědět: Pokud je řeč o mimozemšťanech, jsou věci, které vám nemůžu říct v přímém přenosu,” uzavřel Obama s úsměvem na rtech.