Zaznamenali jsme jevy, které je těžké vysvětlit

02.05.2021 18:34

 

Americké úřady mají k dispozici podstatně více záznamů o UFO, než uniklo na veřejnost, řekl bývalý ředitel amerických tajných služeb John Ratcliffe. Řadu jevů je podle něj obtížné vysvětlit či logické vysvětlení vůbec nemají.

Příznivci UFO (unidentified flying object – neidentifikovaný létající předmět) zažívají v posledních letech doslova žně. Nejenže unikly záznamy několika pozorování, díky nařízení nenápadně vsunutému do zákona povolujícího činnost tajných služeb na rok 2021 musí americké ministerstvo obrany a zpravodajské služby do června vytvořit o tomto fenoménu podrobnou zprávu.

Řada případů pozorování UFO se tak zveřejní. O tom, že mnohé nemají dosud uspokojivé vysvětlení, hovořil bývalý šéf tajných služeb John Ratcliffe. „Upřímně, existuje mnohem víc pozorování, než se dostalo na veřejnost,“ uvedl v rozhovoru pro Fox News. „A když říkáme pozorování, mluvíme o objektech, které byly pozorovány piloty námořnictva či letectva nebo je zaznamenaly satelity. O objektech, jejichž činnost lze obtížně vysvětlit, jejichž pohyby je příliš těžké zopakovat a nemáme k tomu technologie,“ řekl Ratcliffe.

ako příklad uvedl neznámé objekty, které letěly rychlostí vyšší než zvuk, aniž by vytvářely aerodynamický třesk. Právě tento příklad však může zchladit některé racionálněji uvažující fanoušky UFO. O sestrojení podobného letounu se několik let snaží NASA i Lockheed Martin a své výsledky plánují představit v roce 2021.

Podobně můžeme vysvětlit i další na první pohled nepochopitelná pozorování. „Vždy hledáme pravděpodobné vysvětlení,“ uvedl Ratcliffe. „Někdy řešíme, zda naši protivníci disponují technologiemi, které jsou dál, než jsme si mysleli,“ řekl Ratcliffe. Z řady podivných pozorování se vyklube například vzácný meteorologický jev.„Ale jsou případy, kdy prostě dobré vysvětlení nemáme,” dodal bývalý ředitel tajných služeb s tím, že doufá, že zpráva řadu z věcí lidem osvětlí.